Наставникът на Левски Ясен Петров коментира скандалния мач с кипърския Аполон, който беше прекъснат вчера при резултат 0:1. Пловдивчанинът говори и за лятната подготовка на “сините” в Австрия.
 
„Не мога да бъда доволен от това, което се случи вчера. Влезнахме много разконцентрирани в двубоя. За съжаление не успяхме да извлечем максимума от това, което бяхме заложили да изпълним. Имахме някои идеи за стартовия състав. Искахме през втората част да дадем възможност на други играчи да се изявят срещу добър противник. За съжаление не се получи, но крушката си има опашка, естествено. Защото това, което стана на мача е следствие на случилото се преди мача. Кипърците поискаха ултимативно да изтеглят мача с половин час по- рано, за да се приберат в базата си за началото на полуфинала от световното първенство между Холандия и Уругвай.
 
Самият двубой с Аполон беше много изнервен. За нажежаването на обстановката вина имат както играчи и на двата отбора, така и реферът. При сблъсък трябваше да бъдат изгонени играчи и на двата отбора. Съдията даде знак пред скамейката на противника за смяна на футболистите. Пред нас никой не каза такова нещо. Те си смениха футболиста, а ние реагирахме веднага като приготвихме Телкийски да влезе. Казахме на Минев да изчака влизането на Телкийски и в този момент съдията показа двата бързи жълти картона и червения, което за мен бе изключително некоректно, защото не се действа с еднакъв критерий към двата отбора.
 
„Не е проблем да изиграем контролата с 10 човека. Нито пък сме се притеснили от резултата. В приятелските мачове искаме да видим къде допускаме слабости и какво положително правим, за да отстраним слабостите и да акцентираме на хубавите неща. Георги Иванов разговаря със съдията и той се съгласи да излезем 11 след почивката. От тук въпросът стана принципен. Ние им направихме три отстъпки, а в един момент колегата от Аполон реши, че не може това нещо да стане. И оттам вече знаете, че решението беше да си проведем тренировка вместо второ полувреме с кипърския тим.
 
Не желая да коментирам действията на Веселин Минев. Ако той е допуснал някакви грешки, ние сме взели необходимите мерки. Така, че този играч да знае къде е сбъркал. Моето мнение е, че ние не бива да допускаме ексцесии по време на мач. Ние със спортния директор сме направили всичко възможно да втълпим в главите на играчите това да е последния път, в който се случва такова нещо.”