Треньорът на "Левски" Ясен Петров заяви след отпадането от Купата на България, че "сините" продължават да се борят за шампионската титла, въпреки сериозното изоставане от Литекс - 8 точки. "Сините" напуснаха надпреварата за държавния трофей след поражение с 3:5 след изпълнение на дузпи в Ловеч.

"Получи се зрелищен двубой, в който нашите футболисти показаха, че могат да играят качествен футбол. Феновете ни създадоха невероятна атмосфера. Мисля, че няма от какво да се срамуваме", каза Петров след мача.

"Нямахме надмощие, но имахме положения. Ако във футбола се вкарваше всичко, мачовете щяха да бъдат с хандбални резултати", коментира наставникът на "сините".

"След отбелязването на гола мисля, че нашият отбор беше този, който доминираше. Имаше същата ситуация срещу нас срещу Гара Дембеле като при дузпата за Литекс. Мисля, че прекалено леко дадоха тази възможност на домакините да ни поведат. За мен трудно би се дала такава дузпа в такъв двубой, като днешния. Нашият отбор показа, че може да играе качествен футбол. Има още много кръгове от шампионата. Не знам дали титлата е мираж, борим се за нея", каза още Ясен Петров. /БЛИЦ