Старши треньорът на „Ботев“ (Враца/)Ясен Петров подаде оставка заради незадоволителното представяне на отбора в първите шест кръга на шампионата в „Б” група.
 
„Управителният съвет на клуба и голяма част от членовете на Общото събрание дискутирахме постъпката на Ясен Петров и нашето мнение е, че той трябва да преосмисли своето решение, тъй като е най-малкият виновник в така създадената ситуация. Петров обаче е категоричен. Решението му не е емоционално, а много добре осмислено”, коментира спортният директор на Ботев Валентин Станчев.
 
„Истината е една – с ръководството имаме някои разминавания. Очакванията са едни, а действителността е друга. При тези условия целта, за която съм дошъл е мираж. Пожелавам успех на момчетата. Вярвам в техните сили и възможности, че ще успеят. Благодаря на всички хора, с които работих във Враца. Трудно мога да мотивирам футболистите в така създалата се ситуация”, заяви Пловдивския Джанини.

В двата мача през тази седмица – за Купата на България и за първенството, отборът ще бъде воден от досегашният помощник-треньор Тодор Гарев.