Селекционерът на българския национален отбор Ясен Петров и футболистите Петко Христов и Едисон Йорданов говориха пред медиите в навечерието на приятелския турнир в Катар, където нашите ще срещнат домакина на Мондиала (утре, 19:30 часа) и световния вицешампион Хърватия (вторник, 17:00 часа).

„Имаме изключително млад отбор, целта през последната година беше освежаване и интеграция на талантливи момчета към вече съществуващото ядро от опитни състезатели. Смятам, че до голяма степен успяхме да го постигнем, но оттук насетне търсим единствено резултати“, заяви селекционерът.

Winbet - победата е емоция! (18+)

На въпрос какво очаква от утрешния сблъсък с Катар, Петров бе категоричен, че съперникът е израснал много в последните години: „Това е вторият случай, в който България се изправя срещу Катар, но разликата е огромна – днес виждаме изключително силен тим, в който очевидно се работи последователно и правилно. Въпреки това ние сме длъжни да търсим успеха, тъй като тези двубои се явяват генерална репетиция за Лигата на нациите, а там целта ни е първото място“.

От своя страна Едисон Йорданов и Петко Христов похвалиха условията, при които националният ни отбор се подготвя в Доха, и признаха, че очакват тежки двубои, от които обаче България да излезе с положителни резултати.

Ясен Петров пожела успех както на Катар, така и на Хърватия в предстоящия Мондиал с уточнението, че в контролите на 26 и 29 март България ще търси пълен успех.

По-рано през деня националният селекционер се срещна с посланика на страната ни в Катар Н. Пр. Пламен Делев, който подчерта важността на визитата на тима ни за имиджа на България в региона.

„Тук са работили превъзходни български спортни специалисти и се надявам добро представяне на тима ни в двете контроли да отвори врата за още родни експерти, които да се реализират в бързоразвиващата се спортна индустрия в Катар. Пожелавам успех на отбора ни и ще го подкрепям от трибуните“, заяви посланик Делев.