Легендарният Ясен Петров продължава да постига успехи на терена. Пловдивския Джанини и съотборниците му от състава на Шампионите се класираха за националните финали в турнира “Аматьори срещу професионалисти”. В тима бяха още бившите футболисти Георги Котулов и Лилчо Арсов. На финала Шампиони спечелиха срещу Еко Конс след изпълнение на дузпи. При наказателните удари решаващ се оказа един спасен удар на Лилчо Арсов.

На 3-о и 4-о място в „Аматьори срещат професионалисти” завършиха съответно Дънди Юнайтед и Ялова поляна.

Капитанът на Шампионите – Ясен Петров призна, че отборът играе за първи път в този състав и е събран в деня на стартиране на турнира. Пловдивският Джанини сподели още: „Играта на големи и на малки врати е много различна. Нещата са близки в отделни елементи – напрежението е едно и също, когато стане напечено пред наказателното поле”.

Победителят в цялата надпревара ще срещне шампиона на България от този сезон - Литекс.
До момента регионални шампиони в „Аматьори срещат професионалисти” са отборите на Атлетик Грамада (Благоевград), Ивис (Стара Загора) и Шампионите (Пловдив). В продължение на няколко месеца до началото на юни ще станат ясни победителите от София, Плевен, Шумен, Русе, Варна, Бургас и Хасково. Между 21 и 23 май предстои да се играе регионалният турнир в София./БЛИЦ