Треньорът на националния отбор по футбол на България Ясен Петров коментира победата с 2:1 срещу Северна Ирландия след обрат в световна квалификация. Той призна, че резервата Илия Илиев-младши е променил хода на събитията на терена, а през втората част националите ни са показали стабилна игра.

„Аз се радвам много за момчетата, показаха характер. Имаше специални обстоятелства, които не искам и да споменaвам. Радвам се за тях, защото съм изключително уверен. Предстоят ни добри дни. Ще има тежки моменти. Показаха характер и показахме, че неслучайно сме спечелили точките досега. Направихме недобър мач в Литва. Без да се оправдаваме с изкуствения терен, но днес видяхте как се представихме.

При гола лежеше нашият бранител и от същата зона се центрира. Бранителите подцениха ситуацията, отбелязаха ни леко. Караджов спаси две много чисти ситуации. Второто полувреме променихме някои неща. Разместихме играчите и нещата ни се получиха. Два много хубави гола вкарахме. Съперникът ни беше много добър. Не са слаб отбор. Всеки, който иска, може да провери къде играят техните играчи. Радостен съм, че победихме“, коментира Петров.

Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022