Треньорът на Левски Ясен Петров поднесе извинения на феновете на тима за срамната загуба с 0:5 от Спортинг (Лисабон).

"Знаехме, че Спортинг ще преследва на всяка цена победата. Получи се един изключително добър за домакините двубой, в който допуснахме доста груби грешки", заяви Ясен Петров след срещата на "Жозе Алваладе".

"И при петте гола сгрешихме фатално, а домакините се възползваха от грешките ни. Спортинг ни изнесе урок как трябва да се бориш и какво да правиш пред вратата на противника", продължи треньорът на Левски.

"Съжалявам, че разочаровахме хората, които ни гледаха по телевизията и тези, които бяха на стадиона", каза Петров.

"Ще си направим изводите от този двубой. Нормално е да не е добро настроението в съблекалята. Работихме изключителното много преди срещата около слабостите, които допускаме, но пак грешахме. Загубата ни показва, че още сме много далеч от това, което се иска. Поражението е част от пътя, който вървим с футболистите. Трябва ни време, за да можем да променяме негативните неща, които показахме и днес. В градивен план не стояхме добре", каза Ясен Петров.

"За да имаш претенции в Европа, трябва да полагаш много сили. Не само по време на срещата, а и в тренировките", продължи наставникът на "сините".

"Лично аз изпитвам вина. Спортинг е отбор от класа. Играят различно от противниците, срещу които се изправяхме до момента. Явно не съм успял да запозная добре играчите ни с играта на съперника", добави недоволният Ясен Петров.

"Следващият мач чука на вратата. Ръка за ръка можем да постигаме успехи. Все още са реални шансовете ни в Лига Европа, имаме още четири мача", завърши треньорът на Левски. /БЛИЦ