Треньорът на Левски Ясен Петров бе доволен след равенството 1:1 като гост на Калмар (Швеция) в първи мач от Третия квалификационен кръг на Лига Европа.

“Мъжки двубой, нашият отбор отговори на силната игра на противника. Поведохме в резултата, но съжалявам, че допуснахме изравняване в края на мача. Не успяхме да се приберем с добър резултат в София”, каза Ясен Петров на пресконференцията след края на двубоя.

“Една от смените ни беше принудителна, другите бяха в хода на мача и търсехме извеждащи подавания с влизането на Сашо Александров. Телкийски заигра на мястото на Дани Младенов, който изчерпа силите си. Останахме с още една смяна, за която имахме друга идея. Ако водехме в резултата, трябваше да е тактическа. В последните минути Лъчезар Балтанов се включи добре и спечели единоборства, така че съм доволен от хората, които се включиха. Играхме на изключително тежък терен, а нашите футболисти са доста леки и не им беше комфортно. Теренът не позволяваше да се играе футбол”, допълни наставникът.

“Не мога да коментирам ситуацията с отменения гол на Дембеле, тъй като не съм видял записа. Реваншът ще бъде толкова труден, колкото ние си го направим. Вкарахме на чужд терен, домакини сме в следващия мач. Няма леки двубои, той може да е лек, ако ние си го направим такъв. Не мисля за този мач, предстои ни дерби в неделя. Сега се насочваме към възстановяване на футболистите и след това да се представим по най-добрия начин срещу ЦСКА”, завърши Ясен Петров./БЛИЦ