Спряганият за старши треньор на Левски Ясен Петров е набелязал за трансфер халфа на Локомотив (Пловдив) Дани Кики, твърди "Тема спорт". Бившият младежки национал, който е любимец на феновете на "смърфовете", игра рядко през пролетта на "Лаута". Причината бе скандал между Кики и доскорошния наставник на тима Наджи Шенсой. Косоварят натири полузащитника, защото постоянно симулирал контузии и отказвал да се подчини на разпорежданията му.

За трансфера на таланта "сините" няма да се бръкнат с много пари. Причината е, че правата на своенравния футболист се държат от бившия финансов директор на Локо (Пд) Иван Петлешков. Така Левски ще може да го прилапа срещу малка сума и по-голям процент от бъдеща продажба на футболиста в чужбина.

Интересното е, че през зимата Кики бе на крачка от ЦСКА, но тогава отказа да премине при "червените", въпреки че Галя Топалова вече се бе разбрала с шефовете на "армейците".

В полезрението на Левски е и друг футболист на пловдивското Локо. Това е вратарят Кирил Акалски. Тимът от "Герена" проявяваше силен интерес към него през зимата. Малко вероятно е обаче Левски да отправи официална оферта за Акалски, след като националът Георги Петков преди няколко дни обяви, че няма никакво намерение да напуска сините. Националът заяви, че има намерение да изпълни договора си, който е за още два сезона. /БЛИЦ