Станаха ясни три от съперниците на Берое по време на втория летен лагер на тима. В Словения селекцията на Ивко Ганчев ще срещне Ягиелония (Бялисток, Полша), Раван (Баку, Азербайджан) и ОФК Београд (Белград, Сърбия), пише Beroe Online. Беройци ще изиграят още две контроли по време на лагера - за една от тях още се търси първодивизионен тим за съперник, а другата ще е срещу втородивизионен словенски тим, който също предстои да бъде уточнен окончателно. Беройци ще бъдат в курортен комплекс Рогла, Словения от 18 юли до 1 август.

Първата контрола ще е срещу Ягиелония (Бялисток, Полша) на 21 юли. През изминалото първенство от Екстракласата на Полша Ягиелония завърши на десето място с актив от 11 победи, 6 равенства и 13 загуби.

Съперникът за 24 юли се уточнява. Търси се първодивизионен отбор от европейско първенство.

На 26 юли Берое ще срещне Раван (Баку, Азербайджан). Отборът завърши на 8-o място в първенството на Азербайджан през миналата година. В плейофите зае 2-aта позиция от 6 тима в групата за оставане в елита и така и през този сезон ще играе в Премиер лигата на Азербайджан.

Най-интересният засега мач от подготовката се очертава да бъде на 29 юли срещу ОФК Београд (Белград, Сърбия). Воденият от бившия треньор на Славия Стевица Кузмановски тим завърши на 8-о място в сръбската Суперлига през миналия сезон с актив от 12 победи, 4 равенства и 14 загуби. Срещата е интересна заради историческия характер на мача. Преди точно 40 години, през 1972 г., в дебютния сезон за Берое в Европа "зелените" бяха отстранени от ОФК Београд в осминафинал след като преди това възпитаниците на Лозан Коцев са се справили с Аустрия (Виена) - 7:0 и 3:1, и с Хонвед - 3:0 и 0:1.

Осминафиналният жребий обаче праща югославският тогава ОФК Београд, вицешампион на страната, събрал в състава си едни от най-силните играчи на прочутата сръбска школа. Първият двубой е на 29 ноември в Белград. Срещата завършва 0:0. На ревнша на стадион "Берое" на 13 декември 1972 г. се стичат 25 500 зрители. Беройци обаче нямат ден и губят 3:1. Борис Киров открива резултата за старозагорци от дузпа, но през второто полувреме след две контраатаки резервата Зец успява да отбележи две попадения, а Слободан Сантрач (който по-късно е треньор на Югославия на световното първенство през 1998 г. във Франция) отбелязва гола за крайното 1:3.

Началните часове и точните терени на срещите се уточняват. Възможно е да има краткосрочни промени.