Спартак (Варна) ще играе плейофа за влизане в Североизточната Трета лига в Суворово или Аксаково, съобщава „Петел“ по информация от ЗС на БФС (Варна).

Мачът ще се играе е на 28 май (неделя) от 17:00 или 18:00 часа. Съперник на „соколите“ ще Ботев (Брестак) или Белослав. При равенство в редовното време, победителят ще бъде определен след изпълнение на дузпи.

Той ще срещне във финалния плейоф срещу тима, спечелил другата двойка на 3 или 4 юни на стадион „Младост“ във Варна. Победителят влиза в третия ешелон, в който обаче може да попаднат и някои от загубилите, стига да имат желание и да отговарят на условията на БФС.

Преди последния кръг в областното първенство за мъже – група „А2“, статуквото на върха се запази. Овеч срази у дома Искра (Генерал Киселово) с 3:0 и остана лидер с 44 точки. Спартак (Варна) продължава да е втори с две точки по-малко, след като надигра Бабушки орли (Момчилово) с 2:0 във Варна. В последния кръг Овеч гостува на седмия Факел в Гроздьово, а спартаклии срещат предпоследния Спринт в Белоградец. Двубоите са от 17 часа на 21 май (неделя).

В група „А1“ Ботев запази първото място след 3:0 над Напредък (Суворово) в Брестак, а Белослав остава втори, след като победи Химик с 3:2 в кв. „Повеляново“.

Ботевци, които имат 42 точки, гостуват в последния кръг на четвъртия „Провадия“. Белославци са с 41 точки и приемат седмия „Аксаково“.