Българският национален съперник научи един от хипотетичните си съперници на Евро 2020. Това стана по време на жребия, теглен в централата на УЕФА в Нион.

Тъй като в нашия поток „А“ от плейофите на Лигата на нациите бяха два от домакините на европейското първенство (Унгария и Румъния), трябваше да се определи кой от тях ще бъде в непривилегировано място и да има евентуално само два мача на свой терен.

Така жребият определи победителят от Поток „А“ да попадне в група „F“ на европейското първенство. Там вече има един сигурен отбор и това е Германия. Мачовете от групата пък ще се играят на два стадиона - „Алианц Арена“ (Мюнхен) и „Пушкаш Арена“ (Будапеща).

Припомняме обаче, че преди това трябва да победим Унгария на 26 март и след това победителя от мача Исландия - Румъния. При два успеха чак тогава ще отидем на Евро 2020, където ще сме в група "F" с водач Германия. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Подобен жребий имаше и за поток „D” заради присъствието в поток „А“ на Румъния, която също е домакин на Евро 2020. Ако румънците спечелят нашия поток "А", те ще отидат в група "С" на Европейското, където са още Холандия и Украйна, а шампионът от поток "D" ще играе в група "F". В противен случай в при "лалетата" и "украинците" ще бъде победителят от поток „D“.

Интересен жребий се тегли и за група „В“ на континенталния шампионат, където е сигурно, че попадат Белгия, Русия и Дания. Мачовете ще се играят в Копенхаген и Санкт Петербург. Трябваше да се определи дали Русия или Дания ще има домакинско предимство в директния мач и този шанс спечели „червеният динамит“.

Пълният жребий за Евро 2020 ще се тегли на 30 ноември в Букурещ.