Нефтохимик няма да използва стадион "Лазур" за домакинските си мачове през новото първенство, след като преговорите за наемане на съоръжението със съгражданите от Черноморец не дадоха резултат. Така "шейховете", които това лято се завърнаха в "А" група, ще стартират домакинствата си на стадиона в Несебър, който е подсигурен като втора опция.

Черноморец и Нефтохимик не успяха да сближат днес позициите си по цената за наемане на съоръжението, след като "акулите" не отстъпиха от исканията си.

Нефтохимик игра през целия изминал сезон на "Лазур", но заради финансови проблеми не плащаше сумите за наемане. Новите спонсори на клуба от Бургас - ЕМУ АД, изчистиха старите дългове, което пък даде възможност да се договаря съоръжението за новия сезон. За него обаче споразумение не беше постигнато.

От Нефтохимик имаха и преди резервен вариант с Градски стадион Несебър до който явно ще прибегнат. Общинският съвет в курортния старинен град гласува "за" домакинските мачове на Нефтохимик да се провеждат там, а наемът е доста по-нисък. Така именно там на 27 юли от 18:00 часа селекцията на новия наставник Валери Дамянов ще приемат Любимец, също нов член на елита.

Все пак вратичката за "Лазур" не е окончателно затворена, тъй като през сезона разговорите най-вероятно ще бъдат продължени. Другата новина за клуба от днес е назначаването на Валери Дамянов за старши треньор заради наличието на Лиценз Про. Антон Спасов, Станимир Димитров и Ганчо Евтимов остават помощници, а Стефан Трифонов-Санята беше повикан да се занимава с вратарите.