Неуспелият да разтрогне договора си със Сливен по вина на клуба - Явор Въндев, се озова в Русия. Шампионът с Локомотив (Пловдив) за втори път през последния месец тръгна към чужбина за проби. Преди седмица Въндев не се разбра с Бананц (Ереван), където треньор е Стевица Кузмановски.

От събота нападателят е на тестове в руски тим, но близки до футболиста отказаха да назоват името на отбора. От Брестник, където Въндев поддържаше форма, пък се похвалиха, че президентът и кмет на Сливен Йордан Лечков е дал съгласие за преотстъпване на гологлавеца. При положение, че Явор се завърне без договор от Русия, през пролетта ще играе за втородивизионния тим с треньор Иван Маринов - Масларя.

"Пожелаваме му успех. Дано се хареса на заможен руски клуб. Ако не стане, е добре дошъл при нас. Имаме нужда точно от бомбардир като него", сподели пред news4000 Иван Маринов, който привлече преди години Въндев в Локо (Пд).

Както е известно, нападателят поиска да напусне Сливен за неизплатени заплати. Президентът на "войводите" Йордан Лечков пък отсече, че не може да плаща на играч, който не вкарва голове. В същото време наставникът Драголюб Симонович също отписа от плановете си нападателя, което направи оставането му на стадион "Хаджи Димитър" невъзможно. /БЛИЦ