Марек най-после ще може да използва чуждите си попълнения. Яя Соу и Алхосейн Кейта излязоха от нелегалност и цъфнаха в Дупница преди мача с Левски за Купата на България - в сряда от 13:00 часа на стадион "Бончук". До този момент Юри Васев не можа да ги използва в двубоите от шампионата във Втора лига. 

22-годишният Яя Соу се лекуваше в „Пирогов“, след като получи травма по време на подготовката, информира "Мач Телеграф". Както е известно, той е брат на Муса Соу, който е част от един от най-популярните отбори в Турция - Фенербахче.

Алхосейн Кейта пък даде положителна проба за COVID-19 и изтърпя карантината извън Дупница.

На този етап обаче не е ясно дали Васев ще ги използва срещу „сините“. Причината за това е, че не са достатъчно сработени с останалите.

Марек не им плаща и стотинка заплата. И двамата чужденците са на „Бончук“ с единствената причина да имат отбор и да си осигурят трансфер в някой от тимовете ни от Еfbet Лига. В Марек дори ги бяха отписали, след като дълго време ги нямаше, но чужденците все пак решиха да изпълнят думата, която са дали на собственика Цветан Видински.