Капитанът на Литекс Небойша Йеленкович ще получи пост в клуба. Това ще се случи, след като халфът реши да приключи състезателната си кариера. Той няма да успее да се възстанови от контузията на коляното. Роденият през 1978 година Йеленкович се превърна в истинска легенда за почитателите на Литекс и е първият чужденец, който има повече от 250 мача в "А" група.

Дефанзивният халф се контузи тежко в началото на тази пролет при успеха с 2:0 над ЦСКА, а травмата се оказала по-сериозна от очакваното. При това положение Йеле, както е известен в отбора, остава близо до отбора, но извън терена.

Ръководството на "оранжевите" е пожелало да го задържи и след това. Шефовете вече са му предложили да заеме поста спортен директор. В момента ловчанлии не разполагат с такава длъжност. 34-годишният Йеленкович дойде в Литекс през пролетта на 1999 г. като капитан на младежката формация на бивша Югославия. Тогава "оранжевите" са двукратни шампиони. Полузащитникът направи дебюта си под ръководството на Димитър Димитров-Херо. С Литекс сърбинът е спечелил 2 титли, 3 купи и 1 Суперкупа на България. Йеленкович ще остане в историята на Литекс и като най-постоянния чужденец в елита.

Край Покрития мост се завръща босненският защитник Джемал Берберович, който за последно риташе в германския Дуисбург. След изтичането на договора му предпочете да се върне в Литекс за своя трети период с оранжевата фланелка.  Няма яснота и около поста на старши треньора, след като в медиите от три дни вървят информации, че Христо Стоичков заминава на работа в чуждестранен клуб. Самият Стоичков не е коментирал тази тема, а Величко Дихонов допълни, че единствено собственикът Гриша Ганчев вероятно е наясно с плановете на легендата с номер 8.

Бившият централен защитник Златомир Загорчич е сочен като твърд фаворит за поста старши треньор на Литекс, а Радостин Кишишев и треньор от школата на клуба ще влязат в щаба като помощници. Германски специалист по физическата подготовка, който е работил за Литекс 15 дни по време на зимния лагер в Анталия, е поканен да подпише постоянен договор.