Новият старши треньор на ЦСКА Миодраг Йешич ще обяви утре или най-късно в петък кой ще е новият капи­тан на отбора и кои ще са двамата номинирани за него­ви подгласници.

Това се нала­га заради оттеглянето на дългогодишния капитан на тима Тодор Янчев. Той прекрати до­говора си с клуба с формалния повод "3 неизплатени запла­ти". Причината, поради коя­то полузащитникът си тръг­на, обаче е друга. Отношени­ето на собствениците към Стойчо Младенов и като ця­ло към големите фигури от историята на ЦСКА. Освен това Янчев е разбрал какво е говорил по негов адрес един от ръководителите на клуба и това дълбоко го е засегнало.

Най-вероятно сред номи­нираната капитанска трой­ка за пролетния полусезон ще попадне и юношата на чер­вените Ангел Грънчов. Фаворит за нея пък е Иван Бандаловски. Националът и Мишел Платини бяха предпочитани при Стойчо Младенов.

В събота от 15:30 часа ЦСКА ще изиграе първата си контрола за годината. Съ­перник в нея ще бъде Сервет Женева. Костадин Стоянов със сигурност пропуска про­верката. Ден преди нея се очаква той за първи път да тренира с топка. Централ­ният бранител ще се появи в игра най-рано в третата контрола на тима, която е срещу руския втородивизионен тим Уфа на 25 януари.