Бившият треньор на “Левски” Славиша Йоканович определи престоя си на “Герена” като най-голямата грешка в кариерата си. Сърбинът изкара едва 2 месеца като наставник на “Левски” и бе освободен от поста. Йоканович зададе и интересен въпрос към Старокин, защо не е играл по същия начин и под негово ръководство.

„Това беше грешна стъпка, за която съжалявам. Поех ангажимент, който трудно можеше да изпълня. Съгласете се, че да се бориш за титлата в такава обстановка, е най-тежкият път да стигнеш до някакво отличие. За тези 3 месеца в България мога да кажа, че бях доволен от това, което свърших, и от живота в София. В клуба исках да се променят някои неща, но те не се случиха. Генерално сгреших с решението си да дойда в “Левски”. Бяха ми поставени цели, които са нереални”, каза Йоканович пред “7 дни спорт”

”Начинът, по който клубът желае да се бори за титлата, е изключително труден. Много неща, които ми бяха обещани и гарантирани, не бяха изпълнени. В крайна сметка бях подставен пред свършени факти и това не беше ситуацията, в която исках да бъда. Не прецених добре стъпката, на която се реших през лятото.

За 3 месеца няма как да постигнеш очакваните резултати, особено когато правиш селекция за 0 евро. Лесно е да се сбърка при подобен подбор на новите футболисти. Алехандро Перес и Горан Блажевич не бяха първият ми избор за техните постове. Това, че следващият треньор не е залагал на Блажевич на вратата, е негов избор. Аз смятах, че ми трябва нов вратар. Взехме футболисти, които нямаха къде да играят. Решението Пламен Илиев да не бъде титуляр не беше само моя преценка, а на целия клуб. Ако от “Левски” са обяснили, че аз съм искал смяна на вратаря, значи са излъгали. Това не беше само мое решение. Все пак мисля, че Блажевич е качествен страж, който може да помогне на отбора”, допълва сърбинът.

”Чувствах се добре в България, харесваше ми отношението на хората. С феновете на “Левски” също нямах проблеми, дори много се радвам, че те до последно имаха доверие към мен. Не виждам защо някой ден да не се върна в България.

От професионална гледна точка направих грешка, че се съгласих да стана треньор на "Левски". Няма защо да го крия. Няма защо да крия, че на „Герена“ някои неща не функционират така, както трябва да бъдат в един професионален клуб. Платих си за това, че взех прибързано решение, без да обмисля добре какво ме очаква. Дори в момента не мога да си дам отговор защо се съгласих да приема тази работа. Дадох много от себе си, но не спечелих нищо. Договорил съм се с ръководството на “Левски” за парите, които имам да получавам. Това е голям клуб и не вярвам да има проблеми по този въпрос”, каза още Йоканович.

”Не съм суетен човек. Пожелавам много победи на “Левски”, стискам им палци да вземат купата и да завършат на призовите места в първенството.

Не поддържам връзка с Наско Сираков, както и с други хора от “Левски”. Двамата искахме да изкараме отбора от тежката ситуация. Не съм им гледал мачовете, само наблюдавах няколко клипа в интернет от мачовете им с Литекс, Лудогорец и с ЦСКА за купата. Видях, че Старокин стана една от звездите на отбора, вкара някои голове. Интересно защо, докато аз бях начело на отбора, тази звезда не я видях.

Още през лятото, когато аз бях треньор, имаше възможност Антонио Вутов да премине в Удинезе. Със сигурност той е добра инвестиция за бъдещето на българския футбол и националния отбор. Не знам доколко бе правилен трансферът му в Италия, защото още е много млад футболист, но със сигурност е добре за “Левски” в тези трудни времена за клуба”, завърши специалистът.