Треньорът на „Левски“ Славиша Йоканович даде пресконференция преди утрешното дерби с Локомотив (София). Той говори за отсъствието на Цветан Генков и Станислав Ангелов, за очакванията си за мача с „железничарите“. Сърбинът разкри и какво изисква от своите футболисти, като допълни, че при някои липсват начални футболни познания.
 
„Цветан Генков и Станислав Ангелов са много близо до възстановяване и да могат да играят. Смятам обаче, че щеше да е риск и можеше да е голяма глупост да ги пуснем в игра срещу Локомотив, а след това да не можем да ги използваме няколко месеца. Надявам се те да бъдат готови за дербито ЦСКА, а може и още за мача за Купата“, заяви Йоканович.
 
„Локомотив (София) разполага с един много добър и опитен халф в лицето на Маркиньос. Ние трябва да се съобразим и с Гаел, който е важен футболист и би могъл да е много опасен. Локомотив е отбор, който се справя добре при статичните положения и показва голям характер. Аз не познавам нито един български съдия, не познавам и треньора на Локомотив, за да ги коментирам“, обяви треньорът на „Левски“.
 
„Не мога да очаквам да сме като Байерн и Барселона, но искам моят отбор да играе все по-добре и да правим крачки напред. Трябва да сме много по-интелигентни, да се изпотим много и да хвърлим всички усилия, за да победим Локомотив. Футболът не е просто ритане и гонене на топката. Очаквам от моя отбор за знае какво трябва да прави на терена. Надявам се да го правим в по-дълги периоди от предишните ни мачове и все повече да започнем да приличаме на отбор. Най-трудно е да научим играчите да разбират играта“, коментира сърбинът.
 
„Ние можем по цял ден да си центрираме и шутираме, но няма как да науча един играч на 30 години как да бие удар. Или пък да направя Гари по-бърз, отколкото е. Щом са в „Левски“ тези футболисти трябва да са научени, а не аз да ги уча на А и Б. Играчите ми все още не разбират абсолютно всичко на терена, за да могат да правят базисните неща автоматично и да не им трябва много време, за да решат какво действие да предприемат. Съкратим ли тази дистанция и правим ли нещата по-бързо и автоматично, ще бъдат по-добри футболисти и ще сме по-добър отбор“, добави Славиша Йоканович.