Наставникът на "Левски" Славиша Йоканович се готви за истинска война в дербито срещу шампиона Лудогорец, което е утре от 20:00 часа. Днес сърбинът даде пресконференция, на която бе видимо надъхан и амбициран за успех и заяви, че тимът ще откъсне гръкляните на съперниците си и ще им пусне кръв, но ще стигне до успеха.

"Тази пауза ни дойде много добре. Имахме време да опитаме да оправим някои неща. Дойдоха някои нови играчи. Вероятно е утре да използвам някои от тях в някои периоди от мача. Последните, които дойдоха не са играли от май месец. Ще бъдат в групата. В последно време ми се наложиха експерименти и пусках играчи, които идваха три дни преди мача, но мисля, че това вече не ми се налага", започна Йоканович.

Няма проблем Гаджев да започне мача. Всички национални отбори имаха мачове. В Лудогорец имаха трима национали. Това е нормална ситуация. Когато се говори за моя отбор, някой казват, че нямаме характер, други казват, че нямаме качества. Очаквам, че моят отбор ще им откъсне гръкляните, не в буквалния смисъл, разбира се. Това не е Дисниленд. Ние сме добър отбор, всички се отнасяме добре един към друг. Утре ще спечели един. Футболът никога не е бил игра за добри момчета. Бяхме доста време добри и си платихме за това. Сигурен съм, че утре отново ще имаме голяма подкрепа от трибуните. Съперникът трябва да знае, че няма какво да очаква друго на "Герена" освен, че "Левски" ще победи. Не знам какъв ще е резултатът, но в последно време само Лудогорец може да бие вкъщи. Омръзна ми да говоря за страх и липсва на характер. Утрешният мач е война. Ако трябва ще пуснем кръв, но трябва да победим", продължи наставникът на "сините".

"Станислав Ангелов има проблем. Може би 3-4 седмици ще бъде аут, а на негово място ще започне Орлин Старокин", уточни Йоканович.

"Десният бек е стара тема, но вече е 15-и септември. Можем да взимаме свободни играчи само. Все още не сме намерили подходящ изпълнител. Омръзна ми само да говоря. Със сигурност това е омръзнало и на феновете. Дано утре победим. Играчите ни са по-свежи. Мисля, че утре ще покажем, че сме готови да победим съперника си. Помогна ми много Мирослав Иванов. Отвори ми очите за много неща", каза още сърбинът.

"Следващият ни изпит е утре и той е най-важен. В последните две години Лудогорец показва по-добри игри от "Левски". А също така и в началото на това първенство. Ако се плаша от нещо, не бих се занимавал с футбол. Лудогорец не обичат да се пригаждат към стила на игра на съперника. Не вярвам те да се пазят за Европа. Мисля, че ще излязат с най-силния си състав. Според мен те мислят за "Левски", а след това ще мислят за ПСВ Айндховен", сподели специалистът.

"Няма какво да искам от публиката. Тя може да иска от нас. Когато публиката види, че ние играем добре, тя ще бъде зад нас. Надявам се накрая да получим аплодисменти", завърши Йоканович.