Новият треньор на Пирин Йордан Боздански изведе 30 футболисти на първото занимание на отбора. По традиция то започна с водосвет и шампанско, а на стадион "Христо Ботев" имаше доста фенове. Новите имена засега са Кирил Чобанов и Александър Вашлиев. И двамата са юноши на Пирин, но първият игра за последно в Чавдар Етрополе, а вторият в Септември Симитли.

Очаква се най-късно утре към отбора да се присъедини и Тони Костадинов, който през миналата година игра в Спартак Варна и Вихрен.

Подготовката на отбора включва подготвителен лагер в Банско. “Орлетата” търсят противници за три контроли на 30 юни, 14 юли и 22 юли, като за другите проверки вече има съперници. Много е вероятно на една от двете дати през юли Пирин да играе с гръцки отбор.

На стадион „Христо Ботев” бе председателят на общинския съвет Костадин Хаджигаев и част от акционерите на клуба, но отсъстваше депозиралият своят оставка като шеф на Надзорния съвет Николай Галчев.
В Пирин се завърнаха преотстъпените през отминалия сезон футболисти Веселин Стойков и Андрей Стоев, които играха една година за Банско.

Днес "орлетата" ще тренират двуразово, като такъв е планът до края на седмицата. В събота “зелените” ще тренират един път, а в неделя им е отпуснат почивен ден./БЛИЦ