Изпълкомът на БФС е на път да остане без един от вицепрезидентите си. БЛИЦ научи, че Йордан Лечков много скоро може да сдаде поста в родната централа заради продължаващите проблеми около кметския мандат в Сливен. Както е известно, срещу бившия футболист се води разследване от прокуратурата и ако Лечков бъде признат за виновен, със сигурност трябва да се оттегли от БФС.

“Има информация, че съдът ще признае Лечков за виновен по нарушения с власт в Сливен и тогава той няма право да бъде в БФС, тъй като това е организация с обществена дейност”, заяви човек, запознат с делата около кмета и вицепрезидент на футболната ни централа. Двама членове вече напуснаха Изпълкома заради конфликт на интереси.

Боби Михайлов вече е бил посъветван да замрази поста на вицепрезидент на Лечков, докато се води разследването срещу него. По подобен начин се процедираше с бившия шеф на съдиите Борислав Александров и Иван Леков, които бяха обвинени в уреждане на мачове, но след това бяха оневинени. Двамата обаче не изпълняваха временно длъжностите си в БФС, а Леков бе временно отстранен и от вече несъществуващата ДАМС./БЛИЦ