Етър се премести в Сливен! Там отборът не само ще играе мачовете си от пролетния дял на “А” група, но и ще живеят и тренират играчите. Вчера клубът сключи договор с Йордан Лечков за наемане на базата на “Спорт палас” при пълен пансион, а мачовете ще се играят на стадион “Хаджи Димитър”.

Собственикът на клуба Фейзи Илханлъ взе цялата власт. Той ще заеме и поста на изпълнителен директор, което означава, че и всички решения за оперативната дейност ще минават през него. Досега на този пост беше Ендер Дурмушев, който ще остане на работа в Етър, но все още не е обявен новият му пост, съобщи “Велико Търново Спорт”.

Междувременно се разбра, че пропада контролата със Светкавица, която трябваше да се изиграе утре. Причината е, че общинската фирма “Спортни имоти” е поискала 300 лева наем за терена на стадион “Ивайло”.

“Искахме да тръгнем след контролата, но се оказа, че Общината има претенции за определена сума като такса за контролния мач, а теренът не е подготвен. Имахме намерение да покажем новата селекция на великотърновци, този клуб е на града… Таксата няма да обявявам, но беше смешна. Нямали пари да очертаят терена. Доколкото разбрах Общинският съвет е взел решение да иска такси за мачовете извън “А” група. Сключихме договор със Сливен – за базата на Йордан Лечков, от днес се настаняваме там. Всички домакински мачове на Етър ще се играят там, там ще тренираме и ще сме настанени. Надявам се на края на сезона да сме отново в елита. Лесно се разбрахме с тях, нямахме никакви проблеми, за час и половина се договорихме. Има обща сума, която няма да обявяваме, двете страни се разбрахме, сезонът ще го изиграем там. Престоят там ще ни излезе много по-изгодно във всяко отношение, отколкото във Велико Търново”, коментира административният директор Радин Хаджиев.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ