По-рано днес ръководството на "Левски" благодари на Сержиньо Грийн и го отстрани от отбора. Причината е, че холандецът вече няколко месеца не се навива да поднови договора си с клуба, който изтича в края на сезона. Така Грийн се присъедини към групата на футболистите, които си тръгват от "Герена".

Божидар Митрев, Владимир Гаджев и Дарко Тасевски вече публично обявиха, че напускат след края на настоящата кампания и ще си търсят нови отбори.

БЛИЦ разбра, че на дръвника е Йордан Милиев, който почти сигурно ще се раздели с фланелката на "Левски". Защитникът беше привлечен на "Герена" през 2009 година от Локомотив (Пловдив) по настояване на Георги Иванов. Гонзо обаче напусна "сините" и сега почти сигурно Милиев ще последва съдбата му. Централният защитник има договор с "Левски" до лятото на 2013 година, но ръководството смята да не му прави спънки и още при първа оферта ще склони да го пусне в друг клуб.

Същото е положението и с Дъстли Мулдер. Десният бек не искал да остава в "Левски" след края на сезона и е помолил шефовете си да го пуснат да играе извън България. Почти сигурната раздяла на "сините" с Милиев и Мулдер ще накара новият треньор Илиан Илиев да търси бранители. Спецът вече е започнал да набелязва имена за лятна селекция, но все още не знае какви средства ще му бъдат отпуснати от ръководството на "Левски". Треньорът сигурно ще остави в тима Иво Иванов, на когото беше наставник в Берое.

Към момента не е ясно положението с Даниел Димов, Даниел Младенов, Стефан Станчев и Орлин Старокин, за които Илиан Илиев ще решава дали да ги задържи на "Герена".