Селекционерът на юношеските ни национали до 17 години Йордан Петков сподели мнението си за загубата с 1:3 от Нидерландия на старта на Евро 2022 в Израел.

"Доволен съм отбора. Момчетата се постараха. Малко доза късмет трябваше. Можехме да поведем с 2:0, но ударихме греда. Поздравявам Холандия, изключително класен тим. Опитахме да играем пресираме, на моменти се получи, на моменти - не. Не съжалявам за нищо. Момчетата трябва да са горди със себе си", каза Петков. 

"Асен Митков получи контузия и затова го сменихме. Той е лидер и отсъствието му повлиява, но затова сме 20 човека. Умората повлия, инициативата беше в Нидерландия и отпаднахме физически. Нищо не бих коригирал, справиха се децата. Стават грешки. Дали ще загубим с 1:2 или 1:3, няма значение", коментира още селекционерът на България. 

Следващият мач на "лъвчетата" на Евро 2022 е срещу Франция, надиграл с категоричното 6:1 Полша в другия двубой от група "B". Срещата е в четвъртък, 19 май, и ще бъде излъчена отново пряко в ефира на БНТ 3.