Йордан Самоковлийски ще е новият наставник на ОФК Пирин (Благоевград). Той ще изведе "орлетата" за първа тренировка утре от 18:00 часа на стадион "Христо Ботев". Спецът днес разтрогна договора си с ФК Банско и ще приеме предложението, направено му от шефа на общинското дружество ОФК Пирин ООД Никола Петрунов, пише "Струма".

Точно една година продължи престоя на Самоковлийски в Банско. Наставникът вкара Пирин в "А" група през 2005 година, но едни месец след началото на първенството в "A" група отборът бе изхвърлен в аматьорския футбол.

"Това е подигравка с Пирин, който има 80-годишна история и е дал толкова именити играчи на България. Последният пример е Димитър Бербатов. В началото на лятото се заговори, че до 1 година ще ни ликвидират, но ето че това се случи само след 2 месеца", коментира тогава треньорът Йордан Самоковлийски, след което напуска Пирин и пое Родопа (Смолян). През 2007 година спецът отново се завърна начело на "орлетата", като тогава собственици са Пламен Мирчев и Николай Галчев. През 2009 година застава начело на Вихрен, а за последно бе в Банско. Зад гърба си Бат Дана има мачове като треньор в Добруджа и Брегалница Делчево.