Председателят на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев беше категоричен, че няма да си подаде оставката, какъвто призив отправиха от Левски в декларацията си. Той допълни, че въпреки нежеланието на „сините“ Георги Кабаков, Станислав Тодоров и Ивайло Стоянов ще продължат да свирят мачове на отбора.

"От Левски могат да искат, каквото си искат. Аз съм избран от изпълкома на БФС и съм назначен от Борислав Михайлов. Докато президентът не реши аз да бъда сменен, нещата ще се случват така, както досега", обяви Сталев.

"Клубовете да забравят, че могат да си избират реферите. Докато аз съм председател на съдиите, това няма да се случи. Всеки може да има каквито си иска желания, но Кабаков, Тодоров, Стоянов и всички останали съдии в Първа лига, ще свирят мачове на Левски, тогава когато аз и Съдийската комисия преценим."

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Не приемам никакви ултиматуми от клубовете. Не ме интересува на кой какво му харесва. Аз съм независим, комисията е независима, тя е част от структурите на БФС. Точно тази независимост обаче явно им пречи на клубовете, защото те не могат по никакъв начин да влияят."

"До момента към мен не е имало натиск. Не се чувам с никого, работя спокойно, назначенията си ги правя сам и си нося отговорността. Единият от компонентите в първенството - съдийството - си върши работата добре, защото аз не си спомням толкова оспорвано първенство."

"Има заплахи, те са малко, но ги има. Това е информация, която аз съм дал на президента на БФС и той съответно е уведомил органите, които трябва да се занмиават с това. Другото вече е вътрешна информация. Заплахите са станали, аз съм ги коментирал със съдиите след мачовете. Тези заплахи са дошли от фактори в клубовете. Уведомил съм Борислав Михайлов, той е сезирал органите, които трябва да се занимават с това."

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019