Новият треньор на ЦСКА Едуард Йорданеску проведе среща с около 100 фенове на тима. Младият румънски специалист се представи и уточни, че много добре знае в какъв клуб е попаднал и с колко голяма отговорност се е нагърбил. Синът на легендарния Ангел Йорданеску разкри, че иска отборът да играе офанзивен футбол. Договорът му ще бъде за една година с опция за удължаване.

„За мен е голяма чест да бъда тук сред вас. Бях преди няколко дни в София, за да говоря със собственика на клуба. Свързаха се с мен и аз казах, че няма да обсъждаме нищо по телефона, а тръгвам за България, за да говорим лично. Сега пристигнах директно с автомобила си и първото, което исках да свърша в София, е да се видя с феновете. Още от петгодишен, когато за първи път стъпих на стадиона на Стяуа, знам какво да си в клуб с много фенове и традиции. Знам колко големи са отговорностите да бъда и да работя в такъв клуб.“

„Имаме да свършим много работа и никога няма да успеем без феновете. Никога не съм искал подкрепа към мен, а такава към отбора. Важно е как ще работим, за да достигнем нивото, което искаме и което заслужаваме. Може би виждате, че съм млад, но не се притеснявайте – добър съм. Имам много опит като помощник-треньор и в Европа от работата си в Стяуа и Васлуй. Извървял съм всяко едно стъпало от трета до първа лига в Румъния. Това е така, защото съм искал да извървя целия път, а не да прескачам нива“, призна Йорданеску.

„За последно работих начело на Пандури. Поех отбора в края на 2014 година и тимът беше на 14-о място. Шест отбора изпадаха през този сезон, тъй като смениха системата. Трябваше да спася отбора. Направих го и дори се класирахме девети. През следващия сезон целта беше да не изпаднем, но аз поисках да се борим за място в Европа. Много хора си мислеха, че това е невъзможно, а завършихме трети. Последните шест месеца обаче играем без заплати, тъй като има големи финансови проблеми. Заради това през лятото напуснаха 13 играчи. Аз обаче продължих да работа денонощно въпреки проблемите, тъй като исках да постигам напредък."

„Знам, че ЦСКА не е ставал шампион от няколко години. Трябва да работим и да бъдем сплотени, да преминем заедно през добро и лошо. Този млад отбор има потенциал. Може да го вдигнем на такова ниво, че всички да се гордеем с него. Искам да кажа нещо на собствениците: Аз съм добре подготвен и знам какво ме очаква, но не съм магьосник. Вече съм гледал три мача на отбора. Видях и Лудогорец, и Левски, за да се запозная с конкуренцията. Можем да бъдем най-добрите, но трябва да работим за това. След 9 месеца ще теглим чертата. Ако всички сме щастливи, продължаваме напред. Знам, че повечето треньори целят дългосрочни договори, но това не е за мен,“ разкри младият специалист.

„С мен идват трима помощници. Работя с тях от първия ден, в който започнах като старши треньор. Томас Нойберт остава като кондиционен треньор, познавам го ощеот Стяуа. Останалите, които идват са един асистент, един анализатор и треньор на вратарите. Това са млади специалисти, но много добри треньори и коректни момчета.“

„Бях изненадан, че постоянно ме питат за нови играчи. Важно е да имаме добри футболисти, но първо трябва да сме сигурни от какво точно имаме нужда. За мен цветът на кожата на играчите или тяхната националност не се важни, необходимо е да са много добри футболисти.“

„Когато си в Стяуа или ЦСКА, философията е само една – офанзивен футбол и нападение. Трябва да държим топката, да създаваме шансове и да нападаме. Нивото на отбора и високо. Играчите са млади и има нужда от работа, но това е показател за добро бъдеще. Готов съм да работа с играчите във всички аспекти. Да развия спортните им качества и манталитета. Мисля, че това е правилния подход за работа с млади футболисти“, обяви новият треньор на „червените“.

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига