Новият вратар на „Левски” Борян Йоргачевич бе доволен, след като подписа договор със „сините”. Той сподели, че идва в най-важния български тим и ще се бори за титулярно място. Сръбският страж се надява на добри резултати с „Левски”.

„Първо да поздравя всички журналисти за сериозното посрещане. Днес просто приключихме административната част от нещата. Идвам в най-важния български клуб в един момент, в който резултатите не са най-добрите. Надявам се с помощта на Бог, новия треньор и играчите да постигнем добри резултати. Надявам се да спасим сезона и да спечелим билет за Лига Европа”, започна Йоргачевич.

„Два пъти съм играл в България. Единият път беше срещу „Левски”, а другия с националния отбор. Срещу „Левски” не постигнах особен успех в София, защото допуснах три гола. Предполагам, че „Левски” сега е различен отбор, защото много от футболистите са други. Имам добри спомени от атмосферата в България. Чувал съм само хубави неща за „Левски”. Мисля, че идвам в голям клуб, който има огромни традиции. Надявам се догодина амбициите да са още по-сериозни”, каза още сърбинът.

„Запознат съм с българското първенство колкото всеки друг, не съм изпадал в някакви детайли. Знам, че битката за титлата се води между „Левски”, ЦСКА, а вече и Лудогорец. Не знам достатъчно подробности за българското първенство, но ще се запозная, ще гледам видео материали, а ще разговарям и с нашите треньори”, продължи Йоргачевич.

„Никога в живота не съм отивал някъде с гаранцията, че ще бъда титуляр. Винаги работя за своята позиция, така ще бъде и сега. Уважавам своите колеги на тази позиция. На мнение съм, че със здрава конкуренция, ще направим здрав отбор”, каза още новият вратар на „Левски”.

„Пристигнах тук в неделя. Имах и няколко други възможности, но смятам, че избрах правилния клуб. Може да ми бъде само от полза, че избрах толкова велик клуб като „Левски””, завърши 32-годишният сърбин.