Ветеранът в състава на "Левски" Христо Йовов получи наградата си за футболист на 8-ия кръг на "А" група, след като вкара две от попаденията във вратата на Локомотив (София) при категоричната победа с 4:0. Бижутера грабна приза по убедителен начин, получавайки 15 от гласовете в анкетата на вестник "Футбол" и Пресклуб "България", в която участие взеха 20 футболни специалисти. Останалите 5 дадоха вота си за бразилския нападател на ЦСКА Мишел Платини.

Интересен факт е, че Бижутера получава наградата в пети различен сезон, като винаги го е правел с екипа на "Левски". На пресконференцията той говори не само по футболни въпроси, а и по политически, тъй като е кандидат за кмет на родния си град Своге.

"Благодаря за признанието. Радвам се, че я има тази анкета и съм част от нея. Във футбола е така - едната седмица те критикуват и обвиняват, че не ставаш, а на следващата те награждават. Пожелавам и на останалите си колеги да изпитат радостта да получат този приз. Наскоро и Дарко Тасевски го спечели, което показва, че "Левски" е жив". Дано тази анкета е стимул за по-младите да се доказват", коментира Йовов.

33-годишният нападател сподели още, че съжалява за многобройните си пропуски в кариерата си. "Ако не пропусках толкова много голове, сега може би щях да имам 320. Бъдете сигурни, че аз най-много съжалявам, когато направя пропуск, тъй като радостта след гола е неописуема. Не знам дали г-н Георги Иванов иска да го мина по голове в "А" група. Аз имам 117, неговите са 120. Той обаче може бързо да реши спора, тъй като е треньорът и решава кой да играе", заяви с усмивка Йовов, който е кандидат за кмет на родния си град Своге.