Спортният директор на “Левски” Христо Йовов коментира представянето на тима. Той разкри, че се е почувствал изоставен от решението на Наско Сираков и Иво Тонев да напуснат клуба след инцидента със събличането на Ивайло Петев при представянето му като треньор на “сините”.
 
“Не ми харесва, че на моменти отборът губи отговорност към играта. На моменти се появява чувството, че футболистите разчитат друг да им свърши работата. Казах от самото начало, че промяната на стила е трудна задача. Трябва повече време, още повече когато тимът е бил в дупка. Аз имам визия какво трябва да се направи, но първо трябва да завършат мачовете до края на годината. Тони Здравков не е магьосник, но отборът започна да побеждава”, заяви Йовов в предаването “Зона Спорт” по bTV Action.
 
“Аз дори през годините си на футболист не съм коментирал съдиите. Позволих си да го направя след мача с “Ботев” (Пловдив), заради червения картон, защото познавам много добре Цонев. В мача с Локомотив (Пловдив) имаше някои спорни ситуации с наши засади. Повече няма да ме чуете да коментирам съдийството.”
 
“Имах възможността 3 месеца да стоя отстрани, да наблюдавам и да се уча. Сега мога да приложа наученото, но и аз съм човек и ще правя грешки. Надявам се да са по-малки. Сираков и Тонев със сигурност липсват. Това са две големи имена във футболното управление в България. Те обаче взеха своите решения и се чувствам изоставен. Място на “Герена” за тях винаги ще има. Надявам се да се чуваме по телефона и да получавам техните съвети. С Иво Тонев по-често разговаряме, а с Наско Сираков се чухме само в деня, след като напусна. Баща ми също ми помага със съвети”, призна директорът на “сините”.
 
“Нормално е, когато отборът не върви да се мисли за нови футболисти. В момента тимът се справя добре и тези мисли са на заден план. Част от моята стратегия е да се направи план, да се говори със собственика и да се види с какви финанси се разполага за селекция”, разкри доскорошният футболист на “Левски”.
 
“Финансите? Не, смятам, че нещата се движат коректно сега, има забавяне от 10 дни, но в България е много трудно да се издържа футболен клуб. Затова прави чест на г-н Батков, който е създал едно лице на “Левски”, че е изряден платец.”
 
“Пожелавам си футболна радост по случай 100-годишнината. Много години станаха, в които феновете и Левски страдат. Ако не успя да се справя със задачата си, ще напусна. Ще си тръгна и ако клубът по някакъв начин бъде въвлечен в интриги и финансови злоупотреби”, завърши Христо Йовов.