Универсалният футболист на “Левски” Христо Йовов е изправен пред сериозна дилема – да стане треньор на “сините” или кмет на родния си град Своге. Капитанът на “Левски” вече се сдоби с необходимата треньорска диплома и е сред вариантите за наследник на Ясен Петров, чиято съдба пък е ясна като бял ден, пише “Тема Спорт”. Със сигурност той няма да води отбора през следващия сезон и е твърде вероятно да си събере преждевременно багажа от “Герена”.

Христо Йовов обаче възнамерява да се кандидатира и за кмет на Своге на предстоящите местни избори. Именно това може да се окаже единствената пречка да поеме “Левски”, защото шансовете му да стане градоначалник не са никак малки. В същото време желанието на спортния директор Георги Иванов – Гонзо е на скамейката на “сините” да застане човек, близък до клуба. Така се стига до лансирането на Йовов, който може да влезе в новото си амплоа още преди края на сезона, а като катализатор може да послужи евентуална загуба от Литекс в 1/4-финалите от турнира за Купата на България. При подобно стечение на обстоятелствата в треньорския щаб на “сините” ще влезе и друг действащ футболист на “Левски” – Александър Александров – Кривия.

Последната дума обаче има собственикът на клуба Тодор Батков. Желанието на адвоката е да види на треньорската скамейка на “Герена” Илиан Илиев, който в момента е начело на Берое. /БЛИЦ