Един от лидерите на Левски Христо Йовов стисна зъби и излезе титуляр срещу Калмар, въпреки болките в адукторите. Бижутера издържа само 22 минути и отстъпи мястото си на Лъчезар Балтанов. "Сините" победиха с 5:2 шведския тим и продължават напред в Лига Европа.

"Когато отборът играе добре, изглежда лесно. Когато имаме проблеми, всички се трудят и се мъчат вътре. Но като цяло играем добре и през този сезон не се мъчим", заяви Йовов.

"Естествено, когато стана 3:2 всички малко се притеснихме. Но смятам, че сме по-стойностният отбор и заслужено продължихме", продължи Йовов след срещата, играна пред 15 000 зрители на стадион "Георги Аспарухов".

"Положението ми не е цветущо. Смятам, че е сериозно. Утре след прегледите ще мога да кажа повече. Не мога да кажа каква е травмата, не съм доктор. Нека да минат прегледите. Смятам, че е доста сериозна и няма как да играя в дербито с Локо (Сф)", обясни ветеранът.

"Мачът беше много важен. Трябваше да отстраним Калмар, рискът си заслужаваше", добави Бижутера.

"Пожелаваме си съперник, който да отстраним. Има доста трудни отбори, има и по-леки, но на този етап в Европа няма много лесни", завърши Христо Йовов. /БЛИЦ