Най-опитният в състава на "Левски" Христо Йовов очевидно не мисли единствено за предстоящото днес дерби с Литекс. Бижутера коментира предстоящите кметски избори в родния му град Своге, където той ще се пробва да спечели доверието на съгражданите си. Йовов вече отправи и първите си обещания, които би изпълнил, ако стане кмет.

"Имам способности и амбиции, които мога да реализирам. Достатъчно съм постигнал, за да знам какво залагам. Ако мисля, че няма да се справя с нещо, няма да се захвана с него. Преди всичко залагам на феърплея. Ако не бъда избран, ще съм много разочарован. Нормално е да бъде така, тъй като съм спортист и знам какво е да губиш", сподели Йовов.

"Преди известно време Своге беше в Топ 10 в класацията за бързо развиващите се малки градове в България, а сега не е така. Сам си финансирам кампанията. Мога да го правя, защото знам как съм си изкарал парите. Винаги си плащам редовно данъците", добави пред btv 33-годишният ас на "Левски".

"Училищните площадки са първото нещо, с което бих се захванал да оправя, ако спечеля изборите. Също така искам да оправя и резервоарите за вода, които са около 250 в цялата община. Не знам от кога не са почиствани, а всичката тази вода се пие от хората", каза още Йовов.

Бижутера говори и за обичта си към шаха. Дори разказа, че му се е случвало да става през нощта и сам да си реди партиите. /БЛИЦ