Бившият футболист и директор в Левски Христо Йово буквално взриви футболната общественост и феновете с коментарите си по време на двубоя на Лудогорец срещу ПСЖ (2:2). Бижутера бе гост в студиото на БТВ за мача от Шампионската лига, където изръси не един и два бисера.

"Лудогорец ще загуби с минимум 0:3", бе прогнозата му преди мача.

"Късметът е нужен във футбола, но забелязвам, че той е все с Лудогорец", продължи бившият футболист след срещата.

"Не мога да съм привърженик на защитната игра и на това, което представляваше тази вечер Лудогорец като игра и отбор. В повечето случаи това печели точки, но според мен ще е пагубно в някой следващ момент", анализира Йовов играта на Лудогорец на "Парк де Пренс".

Бижутера бе помолен да отличи футболисти от българския шампион, които са му направили впечатление, на което той отвърна така: "Ще оставя на Павел Колев (б.р. - другия гост в студиото) да коментира, защото аз не успях да забележа много".

Изказванията на Йовов разделиха на две футболната общественост. Повечето го обявиха за хейтър, злобар и комплексар, който завижда на успехите на Лудогорец. Бяха използвани и други обидни реплики.

Имаше и такива, които застанаха зад Йовов и думите му, като основен довод при тях бе статистиката, която показа, че футболистите на ПСЖ са отправили 27 удара срещу 5 за Лудогорец.

Думите на Йовов предизвикаха много спорове, а някои фенове от страници и групи във Фейсбук дори се заплашваха с бой.

Какво е вашето мнение? Хейтър ли е Христо Йовов?