Вече бившият капитан на "Левски" Христо Йовов, който пропусна поради наказание мача срещу Локо (Сф) - 1:1, призова феновете да застанат зад отбора, колкото и трудно да е това в момента.

"Трудно се коментира днешния мач. Видя се, че има доста напрежение в целия отбор. Това е самата истина. Колкото по-бързо излезем от това състояние, толкова по-добре за всички. Не може да съпоставяме годините назад но смятам, че положението е доста тежко с тази серия от неуспехи", каза Йовов.

"Може би като молба, но за да излезем от тази дупка, трябва да сме единни и публиката да застане зад отбора в този момент. Може би ще кажат: "Ние застанахме зад вас, а вие ни предадохте". Но това е положението в "Левски". Ще е много по-добре, ако публиката стои зад отбора. От собствен опит мога да кажа, че като публиката не е зад тима, става по-трудно", каза Йовов пред БНТ2.

"Не е моя работа да коментирам относно тези ситуации в клуба. Аз съм изпълнител. Казал съм хиляди пъти. Аз съм си изпълнил моите задължения. Вече трябва да се говори на много по-високо ниво", продължи опитният играч.

На въпрос дали футболистите наистина не са разбрали Николай Костов, Йовов отговори: "Няма да коментирам треньорите, въпреки че е доста добър въпрос. Поставяш ме на място. Костов сам реши да си тръгне. От думите, които чухме от ръководството, те са били против той да си тръгне. Но човекът сигурно не си е представял, че отборът може да играе по този начин."

По отношение на шансовете на "Левски" да играе в Европа вече бившият капитан каза: "Ако кажа, че това 100% няма да се случи, може да изглежда смешно. "Левски" е отбор с велика история. Мисля, че ще се намерят хора, които да направят така че "Левски" да се класира за УЕФА. Вече е смешно да се говори за шампионска титла. За капитанската лента Иво Тонев каза точно - ръководството може да обясни това нещо. Вярвам, че е за доброто на отбора. Играе ми се още, но това не се решава еднолично", каза още Йовов.