Окончателният състав на Югоизточната "В" група за сезон 2014/2105 година стана ясен днес, съобщиха от Зоналния съвет на БФС в Пловдив. До крайния срок в петък от имащите право на участие заявка не подадоха тимовете на Нефтохимик (Бургас) и Любимец (Любимец). Двата отбора изпаднаха от "А" група, не покриха условията за лиценз за "Б" група, а също така няма да се състезават и в трета дивизия.

За двете освободени от тях места участие в квалификационен турнир беше предложено на тимовете на Стара Загора, Елхово, Бенковски (Симеоновград) и "Левски" (Крумовград). Последните два отбора отказаха участие и така новите членове на югоизточната трета дивизия са ФК Стара Загора и ФК Елхово.

Утре от 12:00 часа в Пловдив, в сградата на хотел "Интелкооп", ул. "Константин Нунков" 13 А, ще се проведе съвещанието с президентите на тимовете от Югоизточна "В" група и председателите на ОС на БФС на територията на Югоизточна България. На него ще бъдат сведени указанията за новото първенство и ще бъде теглен жребий за изработването на програмата за сезона в групата.

Утре в късния следобед програмата ще бъде въведена и в Информационната система на БФС с точните дати и часове на срещите.

Първенството ще започне на 9/10 август 2014 година. Състав на Югоизточната "В" група за сезон 2014/2015: Спартак (Пловдив), Несебър, Асеновец (Асеновград), Гигант (Съединение), Миньор (Раднево), Евроколеж (Пловдив), Свиленград, Загорец (Нова Загора), Розова долина(Казанлък), Димитровград, "Левски" (Карлово), Тунджа 1915 (Ямбол), Сливен 2000, Поморие, Родопа (Смолян), Марица (Пловдив), ФК Стара Загора и ФК Елхово.