Марек (Дупница) и Банско се подготвят с настроение преди дербито на Югозапада между двата състава, което е утре от 18:00 часа. Дупничани са уверени в победата след ценната точка, която измъкнаха при гостуването на кандидата за "А" група "Ботев" (Враца).

"Нямаме контузени футболисти. Надявам се да покажем по-добра игра от Банско и да зарадваме нашите фенове. Само с качествена и резултатна игра можем да върнем феновете по трибуните и дай Боже да ги изпълним така, както беше преди години на легендарния стадион "Бончук". Трябва да стартираме в първия си домакински мач от настоящото първенство на "Б" група с победа, подкрепяни от 12-тия играч - привържениците", каза изпълнителният директор на Марек Ивайло Паргов.

Треньорът на Банско Александър Томаш няма да може да разчита в регионалното дерби утре на контузените Венцислав Бенгюзов и Милен Лефтеров. В последния контролен мач, игран срещу гръцкия Ираклис (1:2), той даде шанс за игра на доста футболисти, за да може да оформи впечатлението си за всеки един от тях и да знае на кого може да разчита в събота срещу Марек на стадион "Бончук".

"Вече съм наясно, макар и за кратък период от време от работата ми в Банско, на кои футболисти мога да разчитам в дербито срещу Марек. Готвихме се сериозно за този двубой. Запознат съм с играта на Марек. Уважавам завръщането на този велик тим в професионалния футбол. Те ще се чувстват комфортно на стадион "Бончук" и се надявам да стане един качествен, резултатен и зрелищен двубой, който да задоволи вкуса на зрителите и да бъдем краен победител в това регионално дерби", каза Tомаш.