Треньорът на Велбъжд Юлиян Кръстев и президентът на клуба Илиян Хаджийски коментираха накратко предстоящия двубой с ЦСКА за първенство.

"Няма да излезем като предали се, а ще търсим начин да реализираме поне един гол. ЦСКА е най-добрият отбор в групата, но няма да приемем ролята на обречени. Повечето от феновете помнят какви дербита ставаха преди години с ЦСКА. Имаше доста заряд в мачовете им с Велбъжд. Срещите бяха празник за Кюстендил и идваха по 10-12 хиляди зрители", каза треньорът Кръстев пред Канал 3. Със своите 35 г. наставникът е един от най-младите във В група.

Президентът Хаджийски пък заяви: "Клубът съществува благодарение на общината. Отпуска ни се субсидия всеки месец. Имаме и спонсори, които обаче не са много. Но това са ни възможностите във финансово отношение и спрямо тях се справяме", заяви Хаджийски. Той е адвокат, като е президент на клуба от юли 2013 г.

През миналия сезон Велбъжд завърши на 9-о място в Югозападната В група от 16 отбора. В последните няколко шампионата отборът завършва предимно в долната половина на таблицата. Клубът за кратко бе в Б група през новия век - през сезон 2007/08 г. в Западната дивизия, но се представи много слабо и остана последен - 14-и.

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА