От началото на тази година варненският футболист Антон Атанасов играе за английския Флийтууд Кингс. Нападателят е юноша на Черно море, минал е и през Светкавица (Търговище) и Черноморец (Балчик), но приключи кариерата си в България и от две години работи в чужбина.

В настоящия си клуб рита за удоволствие. Флийтууд Кингс е аматьорски тим и играе в английската седма дивизия.

"Нивото е като българската "В" група. Условията обаче са страхотни. В Англия всеки клуб – от Висшата лига до най-ниските дивизии, има хубав стадион. Тези, на които се играе в нашата дивизия също са перфектни. Удоволствие е да излезеш на такъв терен и пред такива хубави трибуни. Парите, които се дават, не са много, но дивизията все пак се води аматьорска. В по-горната например дават по 200 паунда на седмица", разказа за "Народно дело" Антон.

За десетте мача, които игра през пролетния полусезон, Атанасов вкара 7 гола. В отбора му има и състезатели, които са играли във втора английска лига. Повечето се занимават със собствен бизнес или работят. Освен Антон има още един чужденец – словак. Тренира се веднъж седмично, а мачовете са всяка сряда и неделя. На трибуните се събират по 200-300 човека на двубой, а основните дестинации, до които Флийтууд Кингс пътува за срещите си, са Ливърпул, Престън, Блекпул и други по-близки градчета в областта Ланкшър. През последния сезон тимът на Атанасов завърши на 5-о място от 14 отбора.