Футболистът на Волов (Шумен) Дарин Тодоров излезе след 370 дни от будна кома. Бившият нападател на юношите на “Левски” катастрофира на 17 януари 2010 година на магистрала “Хемус”. “Първата му дума беше “Обичам те”. Досега не можехме да асимилираме, че е вярно, че се е събудил. Затова не сме го огласявали. Господ ми върна детето!”, вълнуваше се вчера майката Даниела. Дарин разбира всичко, което му се казва и сам говори - макар и по-тихо. “Готови сме да помогнем на родители, които с години бдят над децата си, обикалят по болници и ги чакат да проговорят”, каза майката на “пробудилото” се момче, пише “Труд”.

След катастрофата Дарин първо бил лекуван във варненската болница “Св. Анна”. Медиците го спасили, но той останал в будна кома. Близките започнали да събират нужните 80 000 долара за лечение в Израел. Но после отишли в по-евтина клиника в Германия. Там установили, че вместо рехабилитация за излизане от будната кома се налага животоспасяваща операция. Открили на Дарин бронхопневмония, инфекция на пикочния мехур, на гърба и краката.

През цялото време в стаята му телевизорът бил включен, гледал само мачове и реагирал с помръдване на крак или ръка при гол, разказа майка му. Вече спокойно казва “гооол”, смее на глас, познава приятелите си, не е забравил нищо от битието си на спортист. Сутрин първото му изречение е: “Искам да ставам”, но... това предстои. През март Дарко ще замине на рехабилитация в Поморие. Близките му вярват, че един ден пак ще е на терена. За това стискат палци и стотици хора, които са му помогнали да оцелее.

Противно на всички очаквания след 370 дни в будна кома Дарин изглежда във форма. До катастрофата бил 84 кг, а когато пристигнали в Германия, тежал едва 49 кг. Сега майка му твърди, че е поне 70 кг.

Мечтата на Дарин е отново да бъде играч на “Левски”. “Сините” също не са го забравили. Дарко Тасевски му изпратил своята фланелка с подписи на всички играчи и сега тя виси на закачалка в стаята на Дарин./БЛИЦ