Юношата на Левски Димитър Шейтанов подписа тригодишен договор с елитния португалски отбор Авеш. БЛИЦ съобщи по-рано новината, след което 20-годишният вратар се похвали и в "Инстаграм".

"Много съм щастлив, че всичко се нареди и от днес аз съм първият български футболист в историята на Авеш. Идвам тук, за да дам сърцето си на клуба, на моите съотборници, треньора и на всички хора, които обичат Авеш. Благодаря за топлото посрещане. Чувствам се като у дома си! Благодаря", написа Шейтанов.

Шейтанов-младши, който е смятан за един от най-добрите млади вратари в България, води подготовка с втория тим на Авеш от средата на юли и игра във всичките контроли до момента. 

Юношата на Левски ще бъде съотборник с един от синовете на легендата и треньор на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан - Енцо. В Авеш е и бившият футболист на "сините" Афонсо Фигейредо. 

Шейтанов бе част от Левски до януари тази година, когато договорът му изтече. В касата на клуба от "Герена" ще постъпят 20% при негов трансфер от Авеш в друг клуб.