Славия победи трудно с 2:1 Миньор в мач от втория кръг на "А" група. На стадион "Осогово" в Кюстендил "белите" изоставаха в резултата, след като Костадин Хазуров даде преднина на тима от Перник малко преди почивката.

Така Славия бе на път да претърпи нова загуба след резила на старта - 0:1 у дома от новака Калиакра.

В 62-ата минута треньорът Емил Велев пусна в игра юношата на Левски Иван Цачев. Само три минути след това младокът изравни резултата и вдъхнови "белите" за обрата. Второто попадение във вратата на Миньор не закъсня. Вкара го друга резерва - Николай Божов в 70-ата минута.

В началото на срещата след бърза комбинация с Костадин Хазуров и Велимир Иванович, Младен Стоев се озова в наказателното поле на Славия, но не успя да овладее топката и това му попречи да нанесе решаващ удар към вратата на пазилия за "белите" в този мач Стефано Кунчев. Както по-рано ви информирахме, Райс Мболи се присъдини към националния отбор на Алжир за контрола срещу Габон.

В 19-ата минута Велимир Иванович падна в наказателното поле на Славия, домакините претендираха за дузпа, но съдията Ахмед Ахмед не посочи бялата точка. Младен Стоев разтресе напречната греда на вратата на "белите" след отлично изпълнен пряк свободен удар в 25-ата минута. Секунди по-късно Горан Янкович опита техничен удар, като игра с топката, но тя се отклони от бранител на Славия в наказетелното поле и не успя да попадне в целта.

Илия Илиев застраши вратата на Миньор с първата опасна атака на гостите в 42-ата минута с изключително точен изстрел, който бе насочен на сантиметри под напречната греда на Иво Иванов. Капитанът на Миньор обаче не се затрудни и протегна ръка, за да изчисти кълбото.

Първото попадение падна в 44-ата минута. Младен Стоев отправни идентичен на първия си бомбен удар към Кунчев, но този път от далеч по-значителна дистанция. Стражът на "белите" първоначално улови, но след това изпусна топката във вратарското си поле. Костадин Хазуров дебнеше на правилното място, възползва се от създалата се ситуация и бързо прати кълбото в мрежата - 1:0.

След паузата треньорът на Славия Емил Велев първи предприе промени в отбора си, но изваждането на Жозе Жуниор, Даниел Пеев и Франсиско Алберони нямаше как да не предизвика въпросителни. Въпреки това смелият ход се оказа ползотворен и появилият се в 62-ата минута Иван Цачев намери целта и изравни резултата за 1:1. В 65-ата минута Славия изработи корнер. Центрирането в полето на Иво Иванов бе посрещнато от меле от футболисти. Топката намери пътя си до краката на юношата на Левски, който я прокара през купа от играчи до мрежата за изравнителното попадение - 1:1.

Друга резерва се разписа за "белите" в 70-ата минута. Привлеченият от Академик (Сф) Николай Божов изпълни отлично пряк свободен удар с левия крак, пращайки топката в горния ъгъл на вратата на Миньор, като не остави шансове на вратаря Иво Иванов - 1:2.

Домакините се хвърлиха в търсене на късен гол, но късметът не бе на тяхна страна. В 83-ата минута Младен Стоев за втори път в мача разтресе гредата.

Малко след това Иван Цачев излезе очи в очи срещу Иво Иванов, но не успя да го преодолее. Така срещата завърши 2:1 за Славия и селекцията на Емил Велев постигна първата си победа за сезона. /БЛИЦ

МИНЬОР - СЛАВИЯ 1:2
1:0 Костадин Хазуров (44), 1:1 Иван Цачев (65), 1:2 Николай Божов (70)

1 - svirkata.jpg Начало на мача
17 - Удар на Горан Янкович преминава покрай вратата на Славия
20 - karton.jpg Първи жълт картон в мача, получава го Васил Божиков заради нарушение срещу Даниел Пеев
24 - karton.jpg Жълт картон за Николай Дюлгеров, който повали откъсващия се напред Петър Петров  
25 - ГРЕДА! Удар на Младен Стоев се отбива в гредата
42 - Иво Иванов спасява силен изстрел на Илия Илиев
44 - topka.jpg ГОЛ! Миньор повежда на Славия - 1:0! Костадин Хазуров открива резултата. Младен Стоев шутира силно от пряк свободен удар, вратарят на "белите" Стефано Кунчев изби топката, която попадна в Хазуров и той я прати в мрежата 
45+1 - Край на първото полувреме

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме
46 - smiana.jpg Емил Велев извършва първа смяна в състава на Славия. Франсиско Алберони е заменен от Спас Георгиев
50 - Жозе Жуниор пада в наказателното поле на Миньор и иска дузпа, съдията Ахмед Ахмед не посочва бялата точка
54 - Костадин Хазуров навлиза опасно в наказателното поле на Славия, точно преди да нанесе удар Йордан Петков изби топката в корнер
57 - smiana.jpg Николай Божов влиза в игра за Славия, Жозе Жуниор напуска
62 - smiana.jpg Емил Велев извършва последната трета смяна. Иван Цачев влиза, Даниел Пеев излиза
65 - topka.jpg ГОЛ! Славия изравнява - 1:1! Появилият се преди малко в игра Иван Цачев бележи. Юношата на Левски се разписа във вратата на Миньор, след като бе най-съобразителен в наказателното поле след центриране от корнер
70 - topka.jpg ГОЛ! Гостите от София обръщат мача - 1:2! Другата резерва Николай Божов е точен
83 - ГРЕДА! Младен Стоев удря втора греда в мача, този път левия стълб
90+2 - Край на мача. Славия победи с 2:1 Миньор
minyor.jpg
МИНЬОР:
99.Ивайло Иванов, 2.Васил Божиков, 3.Адриан Олегов, 6.Даниел Златков, 24.Любомир Витанов, 7.Младен Стоев, 19.Петър Петров (77-26.Цветомир Тодоров), 28.Велимир Иванович, 32.Костадин Марков, 18.Горан Янкович (80-23.Христо Господинов), 21.Костадин Хазуров (69-27.Румен Рангелов)
Треньор: Антон Велков


slavia.JPG
СЛАВИЯ: 1.Стефано Кунчев, 21.Богомил Дяков, 22.Виктор Генев, 2.Атанас Дреновички, 35.Йордан Петков, 6.Николай Дюлгеров, 20.Радослав Димитров, 11.Франсиско Алберони (46-5.Спас Георгиев), 7.Илия Илиев, 77.Даниел Пеев (62-24.Иван Цачев), 19.Жозе Жуниор (57-17.Николай Божов)
Треньор: Емил Велев


Кюстендил,
ст. "Осогово"
Съдия: Ахмед Ахмед
Жълти картони: Васил Божиков (Миньор); Николай Дюлгеров, Радослав Димитров (Славия)