Юношата на Локомотив (Пловдив) Еяд Хамуд е оставил много добри впечатления по време на пробите си в Стоук Сити, съобщи мениджърът Антъни Раво, който организира тестовете на момчето. Вчера Еяд е играл в контролната среща на Стоук Сити срещу Нортхямптън Таун при 16-годишните, спечелена от неговия отбор с 4:2.

"Мнението, че Еяд се е представил на много добро ниво не е мое, а на Тони Боуен - човекът, който отговаря за селекцията в школата на Стоук. Още по-позитивно е, че англичаните използваха момчето като плеймейкър и втори нападател, докато неговата основна позиция е на върха на атаката", каза Антъни Раво.

Лидерът на 15-годишните в школата на Локомотив прави втори проби зад граница тази година. През април той беше в Арсенал, където е бил забелязан от скаути на Стоук Сити. Тони Боуен пък идва два пъти в България, за да го гледа на живо преди да му изпрати покана за тестовете.

В срещата пред Еяд се открили две възможности да вкара гол, като един негов удар с глава е минал на сантиметри до гредата. Но младият пловдивчанин е впечатлен от динамиката и бързината, с която се работи в Англия. Днес сутринта той направи последната си тренировка с 16-годишните от школата на Стоук Сити и след това хваща самолета от Манчестър за София.