Вратарят на Нефтохимик Цветан Димитров ще бъде със специална обездвижваща шина на коляното след травмата, която получи в мача с Пирин (Гоце Делчев) - 1:1. Юношата на "Левски" премина ядрено–магнитен резонанс в столична клиника и се оказа, че има разкъсване на връзките на коляното.

Според специалиста д-р Тони Георгиев в момента не се налага оперативна намеса на вратаря, но той ще трябва да прекара следващите месец и половина със специална обездвижваща шина. Това означава, че състезателят ще пропусне старта на подготовката на отбора, но в същото време се очаква да бъде готов за игра още в края на месец март, ако всичко по възстановяването му се развие според прогнозите.

Утре спортно-техническото ръководство на тима ще има среща, на която ще се уточнява в детайли планът за подготовка за пролетния полусезон. Както вече стана ясно, Нефтохимик вече уреди контроли с два съперника - елитните Славия и "Ботев" (Враца), като до края на седмицата се очаква отговорът на още няколко тима от "А" група.