Проби в юношеския тим на Галатасарай до 19 години изкараха три момчета от България - Ерай Карадайъ от "Левски", Сезгин Четин от пловдивския Евроколеж и Айкут Янъков (Локомотив Пловдив).

В турския гранд търсят попълнения за тази възрастова формация, на която й предстои да играе квалификации за Шампионска лига до 19 г. От страна на турците е имало условие да се пробват различни момчета, които да нямат езикова бариера, да знаят турски език.

Момчетата от България са били на проби миналата седмица от понеделник до събота и са тренирали с връстниците им от Галатасарай. Играли са и три контроли. В първата, срещу 19-годишните на Касъмпаша, сборният тим е победил с 1:0, с гол на юношата на "Левски" Ерай Карадайъ. Във втората контрола сборната формация е играла с друга сборна формация и отново е постигнала успех, а в третия мач е бил с тим от турската "Б" лига.

„Невероятно изживяване бе да съм на тези проби", заяви за "Дарик" Ерай Карадайъ.

"Тренирахме на базата на Галатасарай и там всичко впечатлява. Единствено не успяхме да видим мач на мъжкия тим, защото тогава гостуваше на Ескишехир. Пробите минаха много добре. Аз отидох със знанието на "Левски". В Галатасарай, в сравнение с нас е много различно. Играят бърз футбол, топката непрекъснато се подава, няма индивидуални изпълнения", добавя Карадайъ.

Ерай и другите две момчета Севгин и Айкут, сега продължават да тренират с отборите си и чакат да разберат дали са били одобрени от Галатасарай.

„Взеха ни данните. Заявиха ни, че ще ни следят по сегашните ни клубове. Пречка към днешна дата е, че в Турция при юношите не могат да играят чужденци, но скоро може да се промени това положение и да имат право да играят трима чужденци. Аз продължавам в "Левски" и ще чакам", добавя талантът.