Защитниците Ангел Лясков (Литекс) и Георги Костов ("Левски") отпаднаха от групата на юношеския национален отбор до 17 години за последния лагер преди старта на Евро 2015, в което България стартира срещу Хърватия на 6 май от 19:00 часа в Стара Загора. Групата, която днес отпътува за Бургас е от 23-ма футболисти, като местата им заемат Матео Стаматов от Еспаньол и Илиян Узунов от ДИТ.

Стаматов играе като ляв краен бранител в школата на популярния испански клуб, а Узунов ще бъде конкуренция на вратарите Георги Шейтанов ("Левски") и Даниел Наумов (Лудогорец). От тези играчи ще отпаднат пет непосредствено преди старта на първенството. Трима футболисти влязоха в лагера с контузии, като състоянието на двама от тях е доста по-добро и те тренират пълноценно. Това са Валентин Йосков (Черно море) и Георги Янев ("Левски"). Най-сериозно е положението около халфа на Славия Фабиен Георгиев, който все още не може да влезе в тренировките.

"Тримата са с отшумяващи контузии, благодаря на клубовете им, които помогнаха да се възстановят. Исках Валентин Йосков да играе цял мач за U21 на Черно море и той го изигра добре срещата. Георги Янев също влезе в дублиращия отбор на "Левски" и се представи на ниво. Най-проблематично остава положението на Фабиен Георгиев, но той е в групата и ще се следи възстановяването му", каза националният селекционер Александър Димитров.

Амбициозният специлист повежда момчетата си днес към Бургас, където националите ще се подготвят до началото на Евро 2015.

Съставът на юношеския национален отбор до 17 години:

Вратари:
Даниел Наумов (Лудогорец), Димитър Шейтанов ("Левски"), Илиян Узунов (ДИТ)

Защитници:
Данаил Иванов (ДИТ), Димитър Савов (Славия), Павел Головодов (ЦСКА), Кристиян Славов (ЦСКА), Петко Христов (Славия), Мартин Симеонов (Литекс), Атанас Ташолов ("Ботев" Пд), Матео Стаматов (Еспаньол, Испания)

Полузащитници и нападатели:
Фабиен Георгиев (Славия), Георги Янев ("Левски"), Асен Чандъров (ДИТ), Илиян Стефанов ("Левски"), Георги Чукалов (Локомотив Пд), Светослав Ковачев (Лудогорец), Радослав Димитров (ЦСКА), Ивайло Климентов (Лудогорец), Валентин Йосков (Черно море), Алекс Боримиров ("Левски"), Тонислав Йорданов (Литекс), Георги Русев (ДИТ)