Юношата на „Левски” Атанас Чипилов е първото ново попълнение на Банско.Треньорският щаб и изпълнителният директор на клуба работят по плана за лятната подготовка за новото първенство на "Б" група и за селекцията на отбора. От досега проведените разговори има пълна съгласуваност с изпълнителния директор Йордан Баряков за привличането на 28 годишния нападател, съобщава БТА.

Чипилов досега е играл в дублиращия отбор на Динамо (Киев), в „Ботев” (Пловдив), Черноморец (Бургас), Монтана, Берое, Славия, Монтана, Хасково, а за последно в Пирин (Благоевград). През сезон 2013/2014 той беше част от състава на Банско, за който отбеляза 13 гола в 25 мача в "Б" група.

Подновени са изтеклите договори на Костадин Слаев, Йордан Лечов, Иван Топузов, Янислав Иванов, Георги Кременлиев и на вратаря Александър Стоянов.

Все още продължават разговорите с титулярния вратар на отбора Пламен Колев за удължаване или прекратяване на контракта, в зависимост от решението на самия футболист. Виктор Шишков и Слави Шопов напускат, след като договорите им изтекоха и няма да бъдат подновени. Последното уточнение между треньорския щаб на отбора и изпълнителния директор на клуба е първият етап от лятната подготовка за новото първенство да стартира на 22 юни.