Банско подготвя трансфер на звездата си Павел Петков зад граница. По време на зимния трансферен прозорец юношата на "Левски" е възможно да заиграе в отбор от арабските страни. За осъществяването на този трансфер ще помогне бившият футболист на ЦСКА и добър приятел на изпълнителния директор на Банско Красимир Горанов - Йордан Христов, който от дълги години живее в арабските страни и има контакти с отбори от Дубай и Катар.

Двамата преди дни се завърнаха от Барселона, където бяха на специализация по покана на Лъчезар Танев и шефа на ДЮШ на европейския и световен клубен шампион Гиермо Амор.

В първите дни на новата година ще стане ясна и съдбата на младежкия национал Самир Аес, който бе на проби в Славия. Договор с "белите" за 2 години вече подписа Владислав Златинов, с който се преговаряше за завръщане на "Свети Петър".

В началото на месеца ръководството на Банско се раздели по взаимно съгласие с петима свои футболисти. Договори пък ще бъдат предложени на Сергей Георгиев от испанския Каняс и Антонио Ласков от Вихрен, пише е-79. Треньорът Войн Войнов заяви, че ще бъдат привлечени още четирима нови футболисти. Техните имена ще се обявят едва след подписването на договорите. Засега от Банско са определили 16 януари за старт на зимната подготовка, но е възможно да започне с ден-два по-рано.

Тимът от планинския курорт има уредени контроли с Литекс, Лудогорец, Монтана, Пирин (ГД) и Пирин (Рз).