Миньор (Перник) записа победа с категоричното 5:0 срещу втородивизионния Малеш (Микрево) във втората си контрола за тази зима. Проверката се игра в Бобошево.

Очаквано треньорът на Миньор Стойчо Стоев заложи на два изцяло различни състава в отделните полувремена, като през първото точен за тима му бе единствено Румен Рангелов. Появилите се след почивката футболисти обаче нанизаха четири попадения на своите опоненти, като сред голмайсторите се записаха Фарес Брахими, Милен Василев (дошъл от Сливен) и Костадин Аджов (от Видима-Раковски). Последният, който е юноша на "Левски", бе близо до хеттрик, но в крайна сметка се отчете с два гола.

Проверката позволи на наставника на Миньор да придобие по-ясна представа за качествата на футболистите, които са на проби в тима. В стартовия състав присъстваше и сръбският полузащитник Ненад Стоякович, присъединил се наскоро към тима от Перник.

Съставът на Миньор: Иван Чворович, Костадин Марков (к), Ивайло Цветков, Борислав Стойчев, Васил Божиков, Самир Аясс, Илиян Илиев, Ненад Стоякович, Томаш Оклещек, Горан Янкович, Румен Рангелов

Както е известно, лагерът на Миньор в Благоевград вече напуснаха американският нападател Нейтън Бърки, камерунският десен бранител Емануел Мбиа и Донижо Индзаги, а към момента няма нови футболисти, които са освободени от състава.

На Миньор предстои още една контрола в Благоевград - с местния Пирин, на 28 януари, след което "жълто-черните" ще се представят и в Перник, където ще срещнат "Ботев" (Враца) (4 февруари), преди да заминат за втория лагер в турския курорт Анталия. /БЛИЦ